Hei, og velkommen til Tysklandsfangene.no!

Nettstedet vårt er under utvikling, men fremover vil det skje mange spennende ting her på siden. Følg med!

Du må gjerne legge til en kommentar under hvis du har noe du vil dele eller spørre om.

7 Kommentarer på “Hei, og velkommen til Tysklandsfangene.no!

 1. Jeg vil gerne gøre lidt reklame for denne blog:
  https://reflections.news/da/neuengammeforeningen-i-danmarks-pilgrimstur-til-tyskland-september-2022/ – lige præcis dette link fortæller om den danske forenings «pilgrimstur» i 2022.

  Det er en flersproget og flere-generationer blog.
  Reflections on Family History Affected by Nazi Crimes giver mennesker, hvis familiehistorie er påvirket af nazistiske forbrydelser, muligheden for at dele deres historier, skabe kontakt med hinanden og bidrage til en fremtid, hvor erindringerne fortsat er intakte.

  Først og fremmest inviterer bloggen efterkommere af nazistiske forfulgte til at fortælle, hvordan de håndterer konsekvenserne af deres families forfølgelseshistorie. Ikke desto mindre efterspørger redaktørerne også de, hvis familier stod på “den anden side”. Hvad end det var som gerningsmænd, kollaboratører eller tilskuere, om at fortælle deres historie for at sikre en altomfattende forståelse af virkningerne af nazisternes forbrydelser på menneskers liv i dag. På grund af begrebet ”Anden Verdenskrig”, som en global krig, har redaktørerne også gjort det til deres mål, at offentliggøre beretninger fra personer, hvis familier blev berørt af begivenheder, der fandt sted uden for Europa.
  Bloggen hedder reflections news, og alle er velkomne til bla. at skrive om deres forfædres oplevelser i konzentrationslejre – og hvad følgevirkninger det havde for de pårørende.
  Indlæg vil hen ad vejen blive oversat til div. sprog.

 2. Hei. Min far var sjømann og ble tatt til fange. Han satt i fengsel i Wilhelmshafen og i krigsfangeleir i Marlage. Han ble utvekslet i 1943. Jeg synes dette er interessant.

 3. Jeg synes dette høres ut som en interessant gruppe – for jeg har vokst opp med en stebestefar som satt i tysk konsentrasjonsleir som en av Tysklandstudentene.Han var nok preget av dette resten av livet – og ble tidlig uføretrygdet.Har arvet materiale fra han og besøkte leiren selv i 1987.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *